Witam Mam jedno ważne pytanie, a mianowicie czy jestem gruby, chodzi mi szczególnie o biodra oraz boczki, baczki (nie jestem pewny jak to się nazywa. http://imageshack.us/photo/my-images/715/20130425023349.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/21/20130425023338.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/856/20130425023216.jpg/ [...]
Siema O jakiegoś czasu dręczy mnie temat nadwagi. Mam 15 lat i ważę 57 kg przy 170 cm wzrostu, w pasie mam około 80 cm. Ogólnie jeśli stoję normalnie to brzuch mi nie wystaje, ale jak mocno się "wypnę" do przodu to trochę wystaję. W wolnym czasie gram w piłkę. Mi się wydaję, bo ręce mam chude w porównaniu do moich rówieśników, ale moje nogi a [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] . Waga zaczela mi spadac dopiero od poltora tyg wczesniej stala w miejscu . Mam 182 cm wzrostu i 17 lat. Czy jestem gruby? Wklejam foto do oceny . Co do biegania od wtorku zaczynam 2x dziennie biegac rano i wieczorem zeby wykorzystac jeszcze ostatni wolny miesiac. Wczoraj wrocilem z pobytu w Zakopanem bylem tam tydzien i wlasnie po tym chodzeniu [...]
[...] coraz głośniejszych „przykazów i zakazów” nie tylko gluten, nabiał, utwardzone tłuszcze i cukier, ale także owoce, ryby, oleje roślinne i wiele innych produktów, prędzej czy później doprowadzić mają nasz organizm do zdrowotnej ruiny. Efektem zawierzania takim plotkom może być wykształcenie niezdrowego podejścia do jedzenia… Zakazany owoc [...]
[...] hipertrofię korzystają z dobrodziejstw białka serwatkowego. Ludziom nieaktywnym fizycznie zaleca się niewiele protein. Sytuacja zmienia się jednak diametralnie, gdy rozpoczyna się treningi. Wbrew obiegowym opiniom, wszyscy sportowcy mogą spożywać o wiele więcej białka, niż kiedyś sugerowano w podręcznikach. Dlaczego? Ile białka powinienem [...]
[...] Wniosek jest taki: im cięższa praca, tym lepsze efekty. Leniwe „cardio” zostaw kobietom, które przychodzą na siłownię w celach towarzyskich. Tak naprawdę do redukcji wystarczy trening siłowy oraz właściwa dieta. Jeśli chcesz, uzupełnij braki w proteiny, stosując np. WPC, WPI czy WPH (koncentraty, izolaty lub hydrolizaty białka serwatkowego). [...]